Helpen met geld

In actie tegen de voedselcrisis in West-Afrika

Online helpen is makkelijk en gaat via een beveiligd systeem. In het vak rechtsboven krijgt u telkens extra uitleg.

Een nieuwe voedselcrisis dreigt voor miljoenen mensen in de Sahel-regio (West-Afrika). Steunend op haar ervaring en op haar netwerk van lokale partners, verhoogt Oxfam haar inspanningen en helpt kwetsbare gemeenschappen om zich voor te bereiden op deze crisis.

In Tsjaad, Burkina Faso, Mali, Niger en Mauritanië zet Oxfam specifieke programma’s op al naargelang de noden van de bevolking. Het betreft ‘geld-voor-werk’-programma’s, steun aan herder- en landbouwersgemeenschappen, voedselbedelingen, rehabilitatie van waterputten, vaccinatie van de veestapel, het leveren van veevoeder en het verlenen van bijstand aan vluchtelingen die het geweld in Mali ontvlucht zijn.

Oxfam streeft ernaar bijna een miljoen mensen in de regio te helpen. Maar wij willen de bevolking ook steunen om zich op langere termijn aan te passen. Daarom roepen we heel concreet de lokale regeringen op tot actie om eindelijk de cyclus van honger in de Sahel te doorbreken, met de steun van de internationale gemeenschap. Door nu te handelen, vooraleer de crisis haar hoogtepunt bereikt, kan een groter aantal mensen gered worden tegen een lagere prijs.

Elke bijdrage, hoe bescheiden ook, is daarom waardevol. Wij danken u alvast voor uw steun.

  
Om de kosten van deze online dienst te beperken, kunnen we enkel bedragen van minstens 10 euro aanvaarden. Dank voor uw begrip.

Als u ons jaarlijks voor minstens 40 euro steunt, heeft u recht op een fiscaal attest. Wij sturen u dat automatisch door met de post in maart van het jaar volgend op uw gift.

Kies een bedrag

Kies het bedrag dat u wil schenken en klik op Ga verder. Op de volgende pagina kan u een betaalmethode kiezen, of uw schenking onderbreken.

Meer informatie?

U kan voor meer informatie over het werk van Oxfam-Solidariteit steeds terecht bij:
Fundraising
telefoon: 02/501.67.33
e-mail: fundraising @ oxfamsol.be

Online schenken

Zit u nog met vragen over online schenken? We zetten het hier allemaal voor u op een rijtje.